Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


För de som vill följa resultat och statistik från det nationella seriesystemet, hänvisar vi er till gamla Profixio.
 

Avresa till VM

(2022-09-25 19:06)
Den svenska mästerskapstrupperna för herrar och damer har nu lämnat Sverige för spel på Världsmästerskapen i Chengdu, Kina. VM spelas 30 september till 9 oktober och är en lagtävling
 
Under helgen samlades stora delar av det svenska ungdomslandslaget i Köping för att bl.a. genomgå fystester, upprätta individuella utvecklingsplaner och ta del av landslagsinformation och landslagsregler för innevarande säsong.
 
Under 2021 arbetade SBTF, med att kartlägga och analysera den verksamhet som bedrivs ute i föreningarna för målgruppen 65+. SBTF har ansökt och beviljats medel av  RF, för att genomföra en ny säsong av ”Halv elva hos….” under 2022-23.
 
Pro Series fortsätter i ett tätt spelschema där det kommer att spelas nio tävlingar från september fram till årsskiftet. Imorgon (20/9) startar ett herrevent med matcher under tre dagar. Ett spännande och starkt startfält på plats.
 
Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel som ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
 
Efter 2-0 i set i finalen fanns goda förhoppningar om en titelvinst i dubbel i WTT Contender i Kazakhstan för Mattias Falck och Anton Källberg. Tyvärr visade sig Lin Yun-Ju och Liao Cheng-Ting lite för starka och tog via tre raka set hem segern.
 
Anton Källberg kom inte upp i den nivå man hade hoppats på och Mattias Falck lyckades inte förvalta sin 2-1 ledning och det blev uttåg i kvartsfinalen för båda. I dubbel gick det desto bättre och där väntar final.
 
Både Anton Källberg och Mattias Falck vände svåra underlägen och är vidare till kvartsfinal. Linda Bergström och Stina Källberg mötte övermäktigt motstånd mot högt rankade spelare. De svarade för godkända insatser, men det är färdigspelat för båda.
 

U21-EM med bra dubbelspel

(2022-09-16 09:07)
Under torsdagen startades det spel i dubbel och mixedklasserna, tyvärr inga framgångar i spelet från svenskt perspektiv i singelspelet för Rebecca Muskantor och Matilda Hansson som båda hade det tufft i sitt andra gruppspel.
 
Den svenska kvartetten svarade för flera starka insatser, inte minst i singel där det blev idel segrar. Även i dubblarna såg det bra ut. Enda plumpen var i mixeddubbeln.
 
Fyra svenska spelare, Linda Bergström, Stina Källberg, Anton Källberg och Mattias Falck har goda möjligheter att ta viktiga rankingpoäng i den nu pågående WTT Contender-tävlingen i Alma-Ata, Kazakhzstan.
 

U21-EM 2022

(2022-09-13 15:30)
Imorgon (14/9) startar U21-EM. Sverige skickar en trupp på fem spelare och en ledare till detta mästerskap. Tävlingen spelas 14-18 september i Cluj Napoca, Rumänien.
 
Nu är det dags att nominera eldsjälar igen. Årets Eldsjäl, som är en del av ideella Folkspel, öppnar upp för ännu ett år. Hjälp oss att nominera din eldsjäl som gör skillnad för svenska bordtennis,
 
Styrelseledamoten i Svenska Bordtennisförbundet, Jessica Larsson, lämnar sitt uppdrag på grund av förändrad familjesituation.
 

facebook

 Google+

guld1

ExterAssistans

AB Bostäder

4204630_medium

 silver1

 start_logo_m_facebook

 Hemkop_nya_CMYK 

Hår&Mustasch

YP Arbetskläder

 Dina Försäkring

 

brons1

top-ttex-se-2010-4

Solidreklam logga

VIF_SISU_loggo_stående (1)

 micke

 

 

Postadress:
Lidan BTK - Bordtennis
Anders Ersson, Regnbågsvägen 2A
53158 Lidköping

Besöksadress:
Idrottens Hus, Hallgatan 1
53152 Lidköping

Kontakt:
Tel: +46723248686
E-post: lidanbtk@gmail.com

Se all info